пʼятницю, 3 жовтня 2014 р.

ОБІЗНАНИЙ ЗНАЧИТЬ ОЗБРОЄНИЙ. ПРО ПРОФЕСІЙНИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ВИШКІЛ ЖІНОЧОГО БАТАЛЬЙОНУ


Відчуття спокою, миру та повсякденності зникло пів року назад. Після 20 лютого 2014 року з’явилося відчуття злості та досади через те, що тебе можуть просто фізично знищувати через  ідейні переконання. Не приємно бути слабкою жінкою яка не в змозі себе захистити (а іноді так хочеться   врізати поміж очей якомусь мурлу). Бути слабким та беззахисним сьогодні не в моді. Вміння обходитися зі зброєю, надати першу медичну допомогу та правильно поводитися в екстремальній ситуації є життєво необхідними не тільки у бойових умовах. Тому все більшу популярність набирають заняття з військової та медичної  підготовки. все частіше жінки, незалежно від віку та соціального статусу, висловлюють бажання пройти курс «молодого бійця» з базової воєнної підготовки.
Чим пояснюється така цікавість до набуття практичних військових навичок?  Можливо жінки мають потяг до самореалізації себе як захисника на генетичному рівні.  Відомості про участь жінок у військових баталіях можна прослідкувати починаючи з легенд та міфів і  закінчуючи історичними свідченнями.
Навіть у міфології деяких народів боги війни  мали жіночий образ.   В давньому Єгипті Сехмет – богиня війни та палючого сонця,  у кельтів – Морріган,  у римській міфології – Беллона, у грецькій  – Афіна Палада.
 В українських козацьких переказах збереглися відомості про жінок, що  воювали на рівних із чоловіками: про отаманку Настю у «Могилі Настиній» (записана Д. Яворницьким),   Варвару Мотору, яку вороги прозвали відьмою (записано краєзнавцем А. Ковальовим).
І сьогодні українські жінки також відіграють важливу роль у житті сьогоднішнього суспільства. І якщо країна знаходиться в стані війни, жінки не стоять осторонь.   Не дивлячись на сімейні та домашні справи, завантаженість на роботі або навчанні,  ми все одно знаходимо час та сили для волонтерської роботи: допомагаємо військовим і пораненим, налагоджуємо зв’язки з діаспорами за кордоном.
ВГО «Українська Жіноча Варта» та ВБФ «Helpica.UA» спеціально для жіночого контингенту розробили курс професійного військового вишколу. Заняття  проводяться професійними  військовими, що мають досвід бойових дій на сході країни.
На заняттях відпрацьовуються   життєво необхідні навички самозахисту, надання першої медичної допомоги, нейтралізації ворога та користування зброєю, теоретичні знання щодо  розвідки, систем безпеки, організації засідок та маскування.
Де-які дівчата старанно конспектують теоретичні занння. Можливо десь по дорозі на роботу чи навчання будуть перечитувати. Такщо будьте обережні у громадському транспорті з читаючими дівчатами ( мал 1)
Надання першої медичної допомоги на полі бою. Нелегка це робота – так що тренуйтеся дівчата, накачуйте м’язи (мал. 2).
Як влаштувати засідку або замоскуватися. Тепер жінки знають найкращий спосіб бути непоміченою, але при цьому бачити та чути все і про все (мал. 3).

І нарешті, любов з першого погляду – зброя. Дівчата вчаться розрізняти види зброї, її призначення, правила поводження, догляду та звичайно, опановують практичні навички стрільби.
А як вважаєте ви:
Чи потрібен сучасним жінкам військовий вишкіл?
Хотіли б ви щоб ваша дружини або дівчина відвідувала заняття з військової підготовки?
Відео: http://tsn.ua/video/video-novini/zhinki-biyci-bilsh-vitrivali-i-psihologichno-stiyki-soldati.html?type=1551
Фото: Ніни Ліщук https://www.facebook.com/nina.lishchuk
Автор матеріалу: Юлія Крилова-Грек
Джерело: Media100.org

Немає коментарів:

Дописати коментар