пʼятницю, 21 червня 2013 р.

Правильно використаний час на освіту принесе успіх http://osvita.ua/abroad/higher_school/articles/36014/

Фахівець з отримання вищої освіти, керівник Програми "Європейська освіта" Олена Білецька розповідає про особливості та переваги здобуття освіти у сусідній Польщі

Дати своїй дитині європейську освіту мріє чи не кожна українська сім’я. Проте не всі знають, що сьогодні це цілком реально і подекуди дешевше, ніж в Україні. І для цього не потрібно далеко їхати. Поки у нас розповідають про реформу освіти, сусідня Польща впевнено завойовує звання країни з якісною і доступною освітою. Доступна вона і для українців. Зробити це вони можуть з допомогою освітніх проектів та програм.

Однією з таких є Програма "Європейська освіта", яка ось уже 8 років успішно допомагає http://osvita.ua/abroad/higher_school/articles/36014/українським абітурієнтам підкорювати польські університети. Програма має статус приймальної комісії на території України та офіційно представляє 18 провідних вищих навчальних закладів Польщі.

Серед них - сучасний і добре оснащений Польсько-японський університет комп`ютерних технологій у Варшаві, Міжнародна вища школа транспорту та логістики у Вроцлаві, Краківська академія ім. Модживського, академія Collegium Civitas у Варшаві, яка є членом таких міжнародних організацій, як International Sociological Association, International Society of Political Psychology, International Political Science Association, і European Political Science Association, Університет Леона Козьмінського (найкраща бізнес- школа у Центральній Європі), Університет суспільно-природничих наук ім. Вінцента Поля та один із найстаріших і найвідоміших польських технічних навчальних закладів державний університет "Люблінська політехніка".

Саме проста і демократична процедура вступу до польських навчальних закладів з кожним роком приваблює українських абітурієнтів. Вагомою перевагою є вступ на території України за співбесідою. Без хабарів, черг та ЗНО! А по закінченню навчання - отримання європейського диплому, який визнають усі країни Євросоюзу, в Україні та Росії. Такий диплом значно підвищить конкурентоздатність випускників і дасть їм високий шанс на працевлаштування.

Навчання протягом року обійдеться батькам в середньому від 900 – до 1200 євро на рік. Найдорожчі напрями: архітектура, транспорт та логістика, бізнес-освіта - від 2000 до 3000 євро. Звісно, при цьому потенційний претендент має володіти польською мовою. Але не варто цього лякатися, Програма «Європейська освіта» передбачає інтенсивні курси польської з носіями мови. Навчання також можливе й англійською. Деякі навчальні заклади західної сусідки регулярно беруть участь в програмах академічного обміну, тому студенти матимуть можливість кілька семестрів навчатися в Англії, Німеччині чи Ірландії, а згодом отримати подвійний диплом.

Будьте певні, що ніхто тут не забиватиме голови застарілим непотребом та зайвою інформацією. Уся увага сконцентрована на дисциплінах, необхідних для ефективного опанування своєї професії. Високопрофесійні викладачі постійно стежать за тенденціями розвитку науки чи галузі. А завдяки інтерактивному викладенню матеріалу та залученню студентів до творчої роботи учні на заняттях досягають високого рівня знань. Навчання тут не відірване від практики, адже воно передбачає стажування у провідних європейських компаніях.

Програма "Європейська освіта" допоможе правильно обрати навчальний заклад. А за необхідності організує ознайомчу поїздку до бажаного університету. За словами керівника Програми Олени Білецької, тут стараються знайти індивідуальний підхід до кожного клієнта.

"Правильно обрана спеціальність та навчальний заклад зроблять вас конкурентним на сьогоднішньому ринку праці чи то в Україні, чи за кордоном. Польські університети можуть зацікавити не лише випускників шкіл, а й студентів з українськими чи польськими дипломами бакалавра та спеціаліста. Польські навчальні заклади пропонують широкий вибір магістерських програм", - каже Олена Білецька.

"Це понад 80 напрямків та 600 спеціальностей, що є актуальними на ринку праці. Під час навчання студент обов’язково проходить практику за своєю спеціалізацією в недержавному секторі та державних установах Польщі або інших країн ЄС", - зазначає фахівець.

Та не лише студентам стане в нагоді "Європейська освіта". Для власників бізнесу, керівників компаній, менеджерів та фінансистів Програма пропонує здобуття у польських вищих навчальних закладах бізнес-освіти МВА, BA, MA. Це шанс для бізнес-лідерів систематизувати свої знання, зрозуміти основні моделі управління бізнесом, розширити коло контактів та обмінятися досвідом. МВА-програми дають можливість отримати знання від висококласних європейських фахівців та бізнесменів з перших рук.

"Бізнес - освіта, що надається в Європі, є націленою не на теорію, а на особистий розвиток і формування професійних менеджерів-практиків. Розвиток стосується особистості. Для прикладу наведу тему "продажів". Продажам можна навчати - наприклад, якщо досвідчений продавець передає свої знання менш досвідченому через наставництво. Але, якщо мова йде про успішну конкуренцію, про створення власного стилю продажів, то тут йдеться про особистий розвиток. Окрім того, якщо навчання часто може здійснюватися людиною самостійно, то для розвитку зазвичай потрібен партнер, а це найчастіше відбувається в міжособистісній взаємодії, тобто потрібен «тренер з досвідом». Я сама, займаючись бізнесом, дійшла висновку, що без удосконалення і постійного навчання у "наставника" не обійтися!", - переконана Білецька.

Україна не замкнутий простір, вона є частиною конкурентного та динамічного світу. І щоб не відставати від решти і вижити в умовах глобальної економіки, найпевніший спосіб для нас – це постійно розвиватися, вкладати гроші в освіту, активно цікавитися новинками та орієнтуватися в сучасних тенденціях не лише вітчизняного, а й світового ринку. А на ринку зараз панує конкуренція знань.

"Життя – це кредитна картка, яка видається нам при народжені з невідомою датою закінчення. Не гроші, а час є головним у нашому житті. Саме правильно використаний час на освіту принесе вам успіх. Але якщо час закінчився, то навіть усі гроші світу вже не змінять ситуації", - резюмує Білецька.

Докладнішу інформацію про ВНЗ Польщі можна отримати на сторінках офіційного сайту Програми Європейська Освіта euroosvita.info.

Немає коментарів:

Дописати коментар